+/-Musa Photography
Just another WordPress.com weblog

Sep
04

Assalamualaikum,

Poskad2 dah sampai. Siapa yang masih teringin nak place order bole lagi. Macam sebelum ni jugak, bole mix design. Depends on availability of design.

Harga $1.50 sekeping. Beli 4 free 1.
Order bole dibuat di mna_1402@yahoo.com atau YM di mna_1402.

Design1 = habis
Design2 = habis


100 left)

FRONT - Design1

FRONT - Design2

FRONT - Design2

BACK

BACK

Postcard Description:

  • Horizontal
  • 142mm x 110mm
  • 1677 x 1300 pixels
  • 300dpi commercial postcard printing
  • Paper: Premium, 215 gsm glossy card stock

*Photos and khat design in this postcards design are not to be reproduced in any way.

Advertisements
Sep
03

Assalamualaikum,

As requested by the most promising athlete to write a blog on my recent portrait picture, here goes. Well as a start, i didn’t know my subject name. That’s a shame for me in my opinion.

I went out for some photos with my friends, Shariful and Rusydi to take some street photos at Queen St. While busy taking photos, suddenly this old man approached us and started asking us questions. The first question is something like “Why do you take photos here?” From that first question, I thought that he is unhappy with us, but then he was actually interested in our cameras.

“How many mega pixels your camera has?” he asked. Rusydi-“6mp”, Me-“8mp”…but his camera got 10mp lol. Well he talked a lot to shariful and rusydi. i am more like a listener =). His stories are quite complicated but everything is sad stories. He mentioned that he has been robbed and hit by a gang until he was hospitalized. What puzzles us is that he also mentioned about policemen hitting him.

when we were about to leave, he pulled out a calling card from his wallet and asked us for $5 so that he can topup the card to call his wife. Shariful gave him $10 as none of us have smaller notes.

Later we went to the yummy Mrs Higgins Oven Fresh Cookies. Marvellous cookies.

p/s: Wallpaper updated

Sep
01

Assalamualaikum,

Alhamdulillah pada tanggal 31 Ogos 2008, belia2 Auckland yang cergas berjaya menganjurkan sukan BECA kali ke-2. Yang datang adela dalam 40 orang semua sekali, yang lain tu mungkin ade hal lain atau kurang cergas lah rasanya.

9am-12noon
Main game ameoba (kot) yang aku rasa agak merbahaya sebab bole menyebabkan tangan terputus. Lepas tu main game ultimate frisbee. then main bola cop (kot) dan diakhiri dengan game captain ball. Sebab aku pon main jadi tak banyak gambar aku tangkap tambah2 shor pon dah jadi cameraman.

5pm-8pm
Main game mafia yang interestingly got a lot of moral values in it. Moral value yang paling best aku dapat blaja from that game is, kita xtahu bila ajal kita nak datang. Bila2 pon kita bole mati. Aku harap aku bole sempat habiskan tulis post ni… lepas tu solat maghrib jemaah di surau uni. lepas makan ramai2, tgk video, pastu beransur la kami ke surau mount st utk solat isyak.

Ok here are the photos. The group photos can be downloaded at maximum resolution from my flickr page.

Aug
22

Assalamualaikum,

Memandangkan bulan Ramadhan hampir tiba, semakin dekat kita dengan hari raya. InsyaAllah ini kali ke-3 saya berpuasa dan beraya di Auckland. Ape salahnya tahun ni saya bukak bisnes poskad raya. Sbenarnya konsep poskad ni sama je mcm kad raya cuma memandangkan xde skill nak design kad, terhasillah poskad.

1postcard=$1.50

Buy 4 free 1

Design:

FRONT FRONT BACK BACK

Postcard Description:

  • Horizontal
  • 142mm x 110mm
  • 1677 x 1300 pixels
  • 300dpi commercial postcard printing
  • Paper: Premium, 215 gsm glossy card stock

Place your order to mna_1402@yahoo.com or YM me at mna_1402

Pre-order now. I should get hold of the real postcards on 1st September.

**Photo copyright of Musa Nor Azmi. Khat design copyright of Muaz Nor Azmi.

Aug
19

Assalamualaikum,

Sebelum tu nak cakap sket pasal kisah bendera tu. bila pikir2 balik, sebelum aku start suka amik gambar ni, aku pon slalu je amik gmbar orang lain kat internet pastu main edit2. cuma kes ni lain sket sbb aku dah restrict org dari dload photo aku tapi alih2 ade gak kat tempat lain pastu yg dah edit pulak tu. haha tapi agak klakarlah sbb gambar aku tu diletak muka nik aziz.

ok berbalik pada tajuk. terima kasih la odi sbb letak link iklan petronas ni kat status ym mu. memang best lah iklan ni pada pandangan aku ni. ha tgklah iklan ni

“..kalaulah abah ni banyak duit, bukan kan jala ikan, jala ikan jaws pon abah bole beli tau tak”
“..kalaulah pokok cempedak abah tu berdaun emas, jangan katakan kete kayu, kete kebal pon abah bole beli”

sayu giler bila tengok iklan tu. terpikir plak pasal diri sendiri. ape jasa kita kat mak bapak kita yang kita dah bagi kat diorg? xdela nak kata mesti kasi motor harley kat bapak kita. pandangan aku paling kurang pon jadi la anak yang soleh/solehah. tapi aku ni anak soleh ke? ……

sebagai penutup, aku ade upload satu lagi wallpaper..bole la check page wallpaper yer..sekian
wasalam

Aug
17


Assalamualaikum,

Hari ni genaplah 8 gold medals yang Michael Phelps kejar. Pada masa yang sama 7 (btul ke 7?) rekod dunia dipecahnya. Phenomenal Phelps indeed. Malaysia masih lagi menanti pingat emas yang pertama. Harapan tinggi diletak pada Lee Chong Wei malam ni dalam badminton men singles. Total atlet malaysia seramai 33 orang masih blom membuahkan pingat (except Chong Wei la). Kalaulah US hantar Phelps sorang je ke Olimpik, Malaysia still akan kalah. Jadi betul la orang slalu kata kualiti lbih baik dari kuantiti. Mari kita sama2 perbaiki diri kita.
(gmbar skadar hiasan)

O ya satu wallpaper dah pon siap. Siapa yang sudi download bole la ke page Wallpaper

Aug
17

Assalamualaikum,

Hello world. This blog is created to function as my web album or maybe as a sort of my photography portfolio. I’ll still use flickr as my photo bank but here i can display them nicely in ‘any’ way that i want. Plus in flickr you cant display your photos in large view.

Here, i’ll also post my photographs in wallpaper form so all of you can download them if you think that they are worthy to be your computer wallpaper. But that is still under some work. You guys will have to wait for a wallpaper to be online. As usual, i welcome critics and comments..well you can say this blog as my fotopages but just better than what fotopages and flickr can give. Hopefully after this, i’ll pay more attention to this blog compared to my flickr page.

Aug
17

Assalamualaikum,
Held at the War Memorial Hall at Mount Albert. The place does bring back memories of Bersatu Games 2005 during my first year of studies here. At that time, Bersatu Games contingents were very small in numbers so we were able to have the closing dinner there. Nothing much has change from the way i look at it.
I just took a few photos last night (around 200 that’s few for me). Not really in the mood to cover everything that happened last night but here are a few pictures that i have for your viewing. Silat and dikir barat was good, food was good and meeting friends was fun. Thats all i can say about last night. There are more photos in my flickr page.

Wassalam

Ex-New Zealand Ambassador in Malaysia
Dikir Barat Performance
Silat Performance